Chrome niet meer ondersteund op jouw PC of Laptop?

Google_Chrome_icon_(2011).svgGoogle heeft aangekondigd dat ze geen Chrome support meer gaan geven voor Windows XP, Vista en het oude OS X.
Dit komt omdat deze besturingssystemen niet meer ondersteund worden door hun leverancier en zodoende een risico lopen door gaten in de beveiliging.

Google heeft aangegeven dat de support blijft tot april 2016, daarna zal chrome zeker nog blijven werken maar men zal geen updates meer krijgen of security fixes.

Wat te doen na april 2016 met Chrome?

Er zijn gelukkig enkele opties:

  • Je kunt er voor kiezen om niets te doen en gewoon met Chrome te blijven werken echter wordt het voor kwaadwillende wel erg gemakkelijk om van jouw PC of laptop misbruik te maken. Zeker als je ook nog gebruikt maakt van XP. Beide systemen, Chrome en XP, krijgen namelijk geen updates meer.
  • Je kunt overstappen naar een andere browser bijvoorbeeld Firefox of Opera.
    Wat hier wel gezegd moet worden is dat wanneer je XP gebruikt je wel servicepack 3 geïnstalleerd moet hebben. Dit is maar een tijdelijke oplossing, want ook deze zal uiteindelijk geen ondersteuning meer geven.
  • Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om, en zeker wanneer je XP gebruikt, jouw besturingssysteem te updaten. Soms kan dat gewoon op jouw bestaande machine maar in de meeste gevallen zal het er op neerkomen dat er een nieuwe PC of laptop aangeschaft moet worden.

Mocht je vragen of advies over een keuze nodig hebben? We denken graag met u mee, neem contact met ons op.

bron: thinkur